Windmolens

Bij windmolens denken we vaak aan de grote mastodonten. Als particulier kan je ook een windmolen plaatsen. Een compact exemplaar volstaat om je te voorzien van gratis energie

In tegenstelling tot populaire andere energiebronnen is een particuliere windmolen niet afhankelijk van de zon. Hierdoor kan hij ook ‘s nachts, of op dagen dat de zon niet schijnt, energie opwekken.

Voor het plaatsen van een kleine windturbine is een vergunning nodig die eenvoudig aan te vragen is. Dit komt meer neer op een formaliteit dan een onderzoek. Aangezien er geen slagschaduw of geluidshinder kan optreden worden de installaties steeds zonder problemen goedgekeurd.

Een gemiddeld gezin verbruikt jaarlijks zo’n 4000 kwh. De kostprijs hiervan is, afhankelijk van de energieleverancier, zo’n 700 euro. Een kleine windmolen voor de particulier levert zo’n 3500 kwh op per jaar en kost zo’n 15.000 euro. Houden we rekening met de inflatie, dan wil dit zeggen dat te terugverdientijd zo’n 20 jaar is. Als men na 20 jaar de eindafrekening maakt zal men dus kunnen constateren dat de installatie zichzelf volledig heeft terugverdiend en dat de elektriciteit gedurende al deze tijd volledig gratis was. Wil je de woning later verkopen dan zal de windmolen bovendien voor een enorme meerwaarde zorgen van de woning wat opnieuw zorgt voor een extra rendement. Het is uiteraard ook steeds mogelijk om de compacte windmolen te verhuizen.

Gerelateerde Berichten

Ventilatie

Ventilatie is onmisbaar voor een gezond leefklimaat in uw woning. Een ventilatiesysteem zorgt voor de aanvoer van gezonde lucht en

Lees Meer