Zonne-energie

De zon is onze belangrijkste energiebron. Als we alle zonne-energie die gedurende 70 minuten de aarde bereikt zouden kunnen opvangen, zouden we gedurende 1 jaar in al onze energiebehoeften kunnen voorzien. Jammer genoeg bestaat de technologie niet om dat voor elkaar te spelen. Toch wordt in deze energie-onzekere tijden zonne-energie steeds belangrijker. We onderscheiden daarbij passieve en actieve vormen van zonne-energie.

Het Klimatec alternatieve energie-team plaatst voor u de 2 verschillende soorten systemen om de zonne-energie te benutten om uw warmte of elektriciteit te produceren:

Thermisch

Zonnecollectoren van vandaag geven een dekking van 60% tot 70%, wat wil zeggen dat u reeds van in de maand maart tot in september uw water kan verwarmen op zonne-energie. Een bufferboiler van zorgt voor de opslag van uw water.

  • Zonneboiler: Met een zonneboiler kunt u op een eenvoudige, milieuvriendelijke manier een groot deel van het warm water aanmaken door gebruik te maken van gratis zonnewarmte.  
  • Hygiëneboiler met verwamingsondersteuning: Idem als een zonne-boiler maar genereert tevens warm water voor uw verwarming.  Hierdoor maakt u NOG meer gebruikt van de gratis zonne-warmte.

Fotovoltaïsch

  • Poly kristallijn: Heeft een goedkopere productiekostprijs. Typerend is hier de minder mooie paars-blauwe schijn.
  • Mono kristallijn: Genereert voor u het hoogste vermogen op uw beschikbare oppervlakte.
  • CIS (Copper Indium Selenium) : Lager rendement volgens de oppervlakte maar merkelijk hoger jaarrendement dan de 2 bovenstaande types.  Egaal zwart en milieuvriendelijk. 

Gerelateerde Berichten

Ventilatie

Ventilatie is onmisbaar voor een gezond leefklimaat in uw woning. Een ventilatiesysteem zorgt voor de aanvoer van gezonde lucht en

Lees Meer